lördag 31 januari 2009

Middag

Vi missade förrätten men det blev mycket gott ändå. I dag käkade vi:
Ugnsgratinerad fläskfilé i sås gjord på pepparost och klyftpotatis
till detta hade vi
Kokt grön sparris
samt
Delikatessmorötter, minimajs och sockerärtor brynta i avocadoolja kryddade med chilipeppar
som en kall sallad blandade vi
Cocktailtomater, rödlök och purjulök överströdda med hackade valnötter
och som salladsdressing blev det
Balsamvinäger, avocadoolja och honung kryddat med salt o svartpeppar

Som vanligt i skenet av en femarmad kandelaber, till ljudet av soft musik och i ett mycket, mycket vackert sällskap.

2 kommentarer:

Tant Janet sa...

Låter hur gott som helst!! Har ni smakat Amarone ännu?

Berne sa...

Vad roligt du kikade in. Vi har inte prövat Amarone ännu. Lite (ganska mycket) dyrare än det vi brukar köpa. Vi skall dock pröva det så vi väntar till en dag då vi har något särskilt att fira t.ex. i mars då min älskade hustru fyller år eller i maj då vi firar bröllopsdag (31 år).

skickar dig en varm famn /Berne